BEOGRAD PROJEKAT MIRA – “Beograd projektuje Mir”

[read in English here]

NAJNOVIJE VESTI:
sledeći beogradsko okupljanje za mir, sa vođenom meditacijom i prenošenjem čiste svetlosti sa Izvora,
biće održan četvrtak 26. oktobar 2017. u 19h30

sve detalje ovde, pridružite se i širite reč!

Osnovna namera ove inicijative je da Beograd postane Centar za Mir.

Ovo je nešto drugčije od uobičajenih namera, jer krečemo se iza pojma mir u regionu koji je vekovima doživljavao ratove i sukobe.

Ovo je pretvaranje istorije, na neki način, kako bi pomogli ovom gradu koji se strateški nalazi na tako puno glavnih puteva, gde su se dešavale tolike borbe i bombardovanja mnogo puta – da preraste u jak i stabilan stub mira, koji zrači i širi talase mira širom sveta.

skyline3

Nekima može zvučati ironično samo asociranje imena grada Beograda sa izjavom o mogučim proširenjima namera i energije mira jer ovaj grad već nosi neke svoje teške konotacije.
Želim da ukažem na ovu lepotu, jer ovo pomaže vračanju ovog mesta na njegovu prvobitnu i istinsku suštinu.

Beograđani i posetioci – da li ste ikada primetili kako umirujući, veseo ili u živahan osećaj nudi šetnja ili kratke boravke u Kalemegdanskoj tvrđavi, više nego u bilo kom drugom delu grada? Da li ste se ikada zapitali kako je to moguče, a znajući da su se na tom mestu nekada, tokom vekova, odvijale borbe, ubijanja i druga zverstva? 

Mislim da razlog koji stoji u pozadini ovog paradoksa je taj sto ispod tih slojeva i slojeva od borilišta, nalazi se tlo veoma moćne i mirne energije na kojoj zapravo lezi Kalemegdanska tvrđava i bez obzira na ono što je istorija dovela do površine, još uvek iz dubine izvire mir, radost i živahnost.

Ovo nije najveći deo grada, a opet Kalemegdan je jedan primer moćnog mesta ili područja od ostalih koja su ovde na raspolaganju.

Namera ovog projekta za mir je uključivanje u jednu originalnu i pravu suštinu, i da se u Beogradu aktivira i napravi sidro jedne snažne i dinamične energije, i da zaista postane grad BEOGRAD koji PROJEKTUJE MIR.

Mnogo je već učinjeno u ovom pogledu tokom poslednjih nekoliko godina, iza kulisa, diskretno, anonimno, ali sa značajnim rezultatima.
Postavljeni su temelji, stvoreni su uslovi i sada je vreme da se proširi, i da zrači, da sastavi energije, namere i trud i da sve to izbaci na površinu – kao mogučnost svima koji imaju dobru volju ili žele da se pridruže, da to mogu učiniti na jednostavne i efikasane načine.

Počevši od ovog leta 2017, ja ću redovno voditi meditacije i energetske transmisije za mir, nadam se uskoro i na nedeljnom nivou.
Osim toga, biću na raspolaganju da dopunski obavljam meditacije na zahtev za minimalno 4 osobe ili za vise njih ako se okupe.
Ja ću rado doprinositi svakom relevantnom događaju ili ‘plug-in’ meditaciju za prenošenje energije za Mir prema okviru programa.

Obaveštenje: sledeći beogradsko okupljanje za mir, sa vođenom meditacijom i prenošenjem čiste svetlosti sa Izvora, biće održan u četvrtak 26. oktobra 2017. u 19h30
proverite detalje ovde, pridružite se i širite reč!

Molim vas da me kontaktirate kako bi razgovarali zajedno o dodatnim okupljanjima i inicijativama koje želite da ostavrimo zajedno.

Molim vas da razmotrite podržavane ovog projekta na bilo koji način koji je pogodan za vas – donacije, saradnja, doprinosi …

Hvala

Sophie Bidard
Beograd, 28. jul 2017.

Velika zahvalnost Maji Milutinovića i Bojani Lauritzena za dragocene pomoći u prevodu na Srpskom jeziku,  🙂